GHG emisije i njihovo smanjenje je obaveza svakog pojedinca na planeti. Ukoliko kao kompanije imate potrebe vezane za postizanje ciljeva smanjenja emisija GHG-a  obaveštavamo Vas  da nudimo konsultantske usluge za implementaciju najnovijih smernica iz Science Based Targets initiative (SBTi) FLAG (link). Ovaj novi okvir je ključan za kompanije koje žele da smanje emisije iz sektora šuma, zemljišta i poljoprivrede, i da doprinesu globalnoj borbi protiv klimatskih promena.

🔹 Šta je SBTi FLAG?
SBTi FLAG je specijalizovana metodologija koja pomaže kompanijama da postave naučno zasnovane ciljeve za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte u sektorima šumarstva, zemljišta i poljoprivrede. Ovi sektori su odgovorni za oko 22% globalnih emisija, što znači da je neophodno da se preduzmu konkretni koraci ka održivim praksama.

🔹 Kako možemo pomoći vašoj kompaniji?
Naš tim stručnjaka pruža sveobuhvatnu podršku u definisanju i sprovođenju SBTi FLAG ciljeva, uključujući:

  • Analizu postojećih operacija i emisija
  • Razvoj strategija za smanjenje emisija u skladu sa SBTi FLAG standardima
  • Podršku u implementaciji održivih praksi korišćenja zemljišta i šuma
  • Izveštavanje i praćenje napretka

Vaš prelazak na održive prakse može biti jednostavan uz prave partnere. Kontaktirajte nas kako biste saznali više o tome kako možemo pomoći vašoj kompaniji da ostvari ambiciozne klimatske ciljeve i doprinese očuvanju naših ekosistema.